Елена Петрелийска e дипломиран здравен консултант и нутриционист от Оксфорд, а също така и дипломиран главен готвач.
Завършва бакалавър и магистър специалност „Мениджмънт на Туризма“ в Холандия и има втора магистратура „ Дипломация и Международни Отношения“.
Кулинарният й път води началото си от участието ѝ в първото издание на кулинарно риалити, в което е финалист.
Има издадена кулинарна книга съвместно с шеф Ники Красимиров „ Около Масата“.
Води кулинарни курсове за деца, така и за възрастни.
Член е на фондация „За Храната“, с която всяка година организира инициативата на Джейми Оливър Food Revolution Day.
Подготвя нова кулинарна книга с Plant Based насоченост, а паралелно с нея създава и детска кулинарна интерактивна книга.
Участва в създаването на нов кулинарен български тв канал заедно с Ники Красимиров.
Кариерата на Ники Красимиров започва през 2003 година, когато за първи път влиза в кухня. Желанието му да стане забележителен готвач го отвежда в Англия.
Озовава се в кухнята на френския ресторант “Алмейда”, ръководен от небезизвестния готвач Алън Джоунс – притежаващ мишелин звезда, дясната ръка на Гордън Рамзи в един от ресторантите му, работил рамо до рамо с Марко Пиер Уайт, както и със световно известният шоколатиер Пол Янг.
Само след две години и половина става втори заместник в същия ресторант.
Придобитият опит го връща в България, където е главен готвач на водещи ресторанти в страната.
Както се вижда по-горе, пътят ми като готвач беше доста хаотичен. Хаотичен и безпредметен. Толкова години скитане, толкова години работене, а нямаше пред кой да покажа всичко това, което съм научил.
Професионалият път го среща с Елена Петрелийска, с която водят свое кулинарно предаване.