Бетина Цветкова

Бетина Цветкова е създателят и визионер зад дигиталната платформа за онкологична грижа Health Navigator. По професия маркетинг специалист и собственик на дигитална маркетинг агенция FCDigitall, по призвание – основател на Health Navigator. Притежава магистратура по предприемачество от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ и бакалавърска степен по маркетинг от Икономически Университет – Варна. Член на Клуб Алумни към ИУ – Варна, водещ на поредицата „Истории на успеха“ и финалист в Rinker Women Challenge 1.0. Финалист в първото издание на DEA Accelerator за България и част от кохорта 2023 на Founder Institute.

Health Navigator е иновативна HealthTech платформа за здравеопазване, която адресира критични предизвикателства в борбата с рака, като се фокусира върху проактивни грижи и решения както за пациенти, така и за медицински лица.

Health Navigator предоставя актуална информация за съвременните диагностични критерии, утвърдени от национални и европейски институции, иновативни методи на лечение и терапии, профилактични кампании, както и последваща грижа. Основна мисия на платформата е съкращаване пътя на пациента до диагностика и ускоряване на лечението, както и подкрепа на медицинските лица в предизвикателствата при лечение на различни типове рак.

Единствена в България до момента, Health Navigator е изцяло дигитална платформа, която предоставя достоверна информация, ускорена диагностика, онлайн консултации, дистанционно проследяване и улесняване работата на медиците, като гарантира, че пациентите с рак получават грижи съобразно техните уникални нужди от мултидисциплинарен екип.

До момента платформата е привлякла над 20 медицински специалисти и няколко болници, както и разполага със списък с чакащи от над 200 души.

Отборът на Health Navigator планира интегриране на AI-базирана диагностика и EHR във функционалностите на платформата, за да постави основите на пълноценна 360-градусова грижа за онкоболни лица и техните лекуващи лекари в Централна и Източна Европа.

Share This Speaker