Румен Радушев

Румен Радушев е Генерален мениджър „Банкиране на дребно“ и Главен директор „Дигитална трансформация“ на Пощенска банка. 

Румен Радушев има над 15 години мениджърски опит във водещи международни банки, опериращи на българския пазар. В Пощенска банка под негово ръководство успешно се развиват ключовите сектори Банкиране на дребно и Дигитална трансформация. Отговорностите му във финансовата институция покриват реализиране на стратегически цели по отношение реализацията на бизнес резултати в цялостния ритейл, включително продукти за жилищно и потребителско кредитиране, бизнес кредити, депозити, карти и едни от най-модерните дигитални решения.

За последните близо 10 години с екипите на банката внедрява множество иновации, сред които дигитален портфейл, дигитални зони за експресно обслужване, последното поколение чатбот EVA и много други продукти и услуги, отличени с над десетки български и международни престижни награди. Сред тях са „Най-добра банка в банкирането на дребно“, както и отличията „Най-добра дигитална банка“ и „Най-добро приложение за мобилно банкиране“ от престижния конкурс World Finance Digital Banking Awards на базираното в Лондон издание World Finance magazine; наградата „Банка на годината“ на Асоциация „Банка на годината“; отличието за „Иновации“ на сп. „Икономика“ и КРИБ; наградата за Excellence in Customer Centricity в европейския бизнес конкурс The Retail Banking Awards и др.

Румен Радушев е завършил „Финанси“ в УНСС, притежава магистърска степен (MBA) от Westminster Business School, Лондон и е специализирал банкиране на дребно на множество обучения в Англия, Австрия, Италия и др. Той е завършил две от програмите на престижния международен институт INSEAD – за дигитална трансформация и иновации, както и за стратегически мениджмънт. ‘

 

Share This Speaker