Асен Ягодин

Асен Ягодин е член на Управителния съвет и заместник-главен изпълнителен директор на Пощенска банка с ресор „Корпоративно банкиране и капиталови пазари“.

Кариерата му започва в софийски клон на Пощенска банка, след което преминава в централата на банката като дилър „Паричен и капиталов пазар“. През 1999 г. поема новосформираното управление „Ликвидност“, а от 2001 г. става член на Управителния съвет на Пощенска банка.

В периода 2011-2013 г. Ягодин е председател на Управителния съвет на Българската банка за развитие, а от края на 2014 г. се присъединява отново към мениджърския екип на Пощенска банка. От началото на 2010 г. до момента е председател на Съвета на директорите на Българската фондова борса.

Притежава магистърски степени по „Финанси“ (1992) от „Университета за национално и световно стопанство“ и по „Бизнес Администрация“ (2005) от „Американския университет в България“. В периода 1994 г. – 2001 г. придобива допълнителен професионален опит чрез специализации в Салмон Смит Барни-Лондон, Австрийския институт за финансови деривати, Министерството на финансите на Люксембург и др.

През 2010 г. Асен Ягодин получава отличието „Банкер на годината“, а през 2012 г. му е присъдена наградата „Мистър Икономика“ за принос към развитието на малкия и средния бизнес в България. 

 

Share This Speaker