Диляна Якова

Диляна Якова е мениджър „Регулации и устойчиво развитие“ във Филип Морис България, магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Притежава магистърска степен по бизнес администрация от Централноевропейския университет в Будапеща и е експерт по устойчиво развитие с над 13-годишен професионален опит в корпоративния свят. Преди да се присъедини към компанията, която изгражда бъдеще без дим у нас, Диляна работи в Министерство на образованието и науката като юрисконсулт, както и в консултантската компания KPMG.
Диляна е отговорна за прилагането на глобалната стратегия на Филип Морис Интернешънъл за устойчиво развитие в България, както и за регулаторните въпроси, свързани с бизнес процесите на компанията. Тя е главна движеща сила зад информационната кампания #ПромениКартинката, която споделя фактите за глобалния проблем с неправилно изхвърлените фасове и отговорното потребителско поведение.

Тема: Промени картинката – стратегия за живот без отпадъци! Глобалният проблем с неправилно изхвърляне на цигарени фасове.

Share This Speaker