д-р Дора Пачова

Д-р Дора Пачова е лекар с 29-годишен опит в областта на хомеопатия и интегративна медицина. Тя има две допълнителни магистратури  – по хомеопатична терапия и по семейна терапия на лица с увреждания. Д-р Пачова е директор на Център за здраве и образование „Едикта”, председател на Асоциация на лекарите хомеопати в България, координатор на Подкомитета по образование към Европейския комитет по хомеопатия, представител на България в Международната медицинска хомеопатична лига.

Специализира хомеопатия в Гърция, Германия, Белгия, Индия, Русия, Швейцария, и др.

Работата ѝ в областта на хомеопатията включва ежедневни прегледи на пациенти с акцент върху индивидуалния подход и фамилната динамика, преподаване, супервизии, превод и редакция на специализирани текстове, публикуване на специализирани издания и много презентации в конференции и конгреси.

Като основен лектор в обучението, провеждано от ЦЗО „Едикта“, д-р Пачова е обучила повече от 250 български лекари в програми по хомеопатия и интегративна медицина. От 2012 до 2020 г. редовно преподава хомеопатия в курсове за следдипломна квалификация на лекари в Университета Медипол, Истанбул.

В последните 2 години д-р Пачова изучава допълнително психобиология с Мари Жинет Ро и ТЕС и пренареждане на матрицата в Българската асоциация по енергийна психология.

От февруари 2022 г. ЦЗО „Едикта“ стартира нова програма по Хомеопатия и интегративна медицина за здравни специалисти.

Д-р Пачова успешно съчетава страстта си към пътешествия и нестихващото любопитство към холистичното човекознание. Продължава да учи, организира семинари на чуждестранни лектори в България, както и посещения на български хомеопати в различни клиники по света.

Д-р Дора Пачова е създател на проекта за пренатална грижа „Вълшебството на живота“ – музика, книги, концерти и лекции. Центърът, който ръководи е основен спонсор на дисковете с музика за бременни „Музика за сетива невидими…“ и „Вълшебството на живота“.

Share This Speaker