д-р Елена Чапалова

По професия Елена Чапалова е лекар. Завършила е медицина през 2007 г. и има специалност по инфекциозни болести. Животът обаче я предизвиква допълнително и, освен майка на две момчета, тя става един от първите и малкото консултанти по детски сън в България, активно заставайки зад каузата всяко семейство да има пълноценен сън. 

През 2019 г. основава първия в България център по детски сън „Нани, нани, бебе“. Става супервайзър към първата програма за обучение на консултанти по детски сън в страната към центъра “BabySleepConsult”. Към днешна дата над 80% от консултантите по детски сън у нас са обучени под нейната пряка супервизия.

„През последните години положихме огромни усилия информацията за детския сън да бъде достъпна за всички родители. Убедени сме, че, ако имаме нужната информация в точния момент, няма да асоциираме това да бъдеш родител с умора и недоспиване.

В момента работим усилено по нови кампании за информиране на родителите за безопасен детски сън.“ сподели ни тя.

Елена Чапалова заедно с екипа ѝ имат богат опит с широк спектър проблеми с детския сън, включително с близнаци и деца със специални потребности.

В момента стартира научно изследване в партньорство с детски хематолог за връзката между скрития дефицит на желязо и проблемите с детския сън.

Обучен специалист е и по кърмене към Националната асоциация „Подкрепа за кърмене“.

Share This Speaker