Галя Димитрова

Галя Димитрова е управляващ партньор и съосновател на IRIS Solutions, водещият доставчик на услуги в областта на отворенаото банкиране в ЮИЕ регион. Компанията е лицензирана платежна институция за доставка на услугите: предоставяне на информация по сметка и иницииране на плащания. Финтех стартъпът беше сред първите, които получиха лиценз от БНБ като трети страни по европейската Директива за услугите за плащания (PSD2).

Като пионер в отвореното банкиране в България, IRIS Solutions има за цел да създаде достъпна и сигурна дигитална среда за споделяне на финансови данни, свързвайки по този начин бизнесите с клиентите им. До момента IRIS Solutions се е интегрирал с над 60 банки и финансови институции в ЮИЕ регион, обслужващ множество клиенти, включително банки, счетоводни фирми, застрахователни компании, е-търговци и иновативни финтех стартъпи.

Галя Димитрова има над 20 години опит в банковия сектор. Работила е като Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Allianz Bank, Credit Agricole и ТБ „Виктория“. С богатия си опит и таланта си на мениджър тя е допринесла за растежа и успешното развитие на тези институции. В момента тя е член на Управителния съвет на Българската финтех асоциация, където продължава да насърчава иновациите и развитието в тази област.

 

Share This Speaker