арх. Любо Георгиев

арх. Любо Георгиев е роден през 1981 г. в София и работи в сферата на планирането и градската среда. В своя професионален път той е натрупал проектантски, активистки и управленски опит.

Завършва бакалавърска степен по архитектура в IUAV (Венеция, Италия), а впоследствие и магистратура по архитектура и урбанизъм в TU Delft (Делфт, Холандия) през 2007 г. Любо е живял и работил в Шотландия, Италия, Холандия и Китай.

Автор е на статии и е участвал като лектор в различни конференции в Европа. Има богат опит като проектант и ръководител на мулти-дисциплинарни екипи. Между 2014 и 2016 е директор на One Architecture Week – фестивал за съвременна архитектура и градска среда. От началото на 2017 г. до края на 2019 г. ръководи екипа, който координира и съ-авторства съставянето на дългосрочната Визия за София. Успоредно с това, между 2017 г. и края на 2021 г. той е директор на Софияплан – звеното на Столичната община за стратегическо и пространствено планиране. От началото на 2022 г. той е ръководител на Екипът на София.

 

Share This Speaker