Макс Баклаян

Макс Баклаян завършва в Италия, по-късно в Кипър, Никозия учи в най-реномирания Арменски гимназиален интернат – Melkonian Educational Institute, където завършва със Summa Cum Laude и изключително високи резултати във външни изпити на Оксфордския Университет. 2001 – ва година заминава да учи в Сиатъл, САЩ, но по лични причини се прибира обратно в България, където завършва Американски Университет в Благоевград, през 2008 г.
Това е и годината на Световната финансова криза. Благодарение на негов професор от университета, д-р Красимир Петров, завесата за това как работи финансовата система се вдига и се ражда идеята за търговия с инвестиционно злато, като убежище от инфлацията. С тогавашния си приятел и последствие бивш партньор в Tavex – Благовест Белев, взимат решение да започнат изцяло личен бизнес с инвестиционно злато. По-късно се запознават със собствениците на Естонското дружество Tavex и стартират партньорство, като основават Българския дъщерен клон. Основната дейност на Tavex е търговия с благородни метали и обмен на валута. От 2016 – та Макс Баклаян поема еднолично управлението на Българското дружество, което в момента е най-успешната дъщерна компания на фирмата майка. През 2019 открива Румънския дъщерен клон на Tavex, а през 2021 открива и Сръбския дъщерен клон.

В бизнес перспектива кампанията Tavex е с фокус върху световната сцена, подготвяйки няколко нови и иновативни продукта на пазара на инвестиционно злато.

Макс Баклаян вярва, че със силна работна етика, непоклатими принципи във взаимоотношенията, безкрайна взискателност към екипа и възнаграждение пропорционално на нивото на отговорност и автономност и продукт, който е наистина добър – няма невъзможни неща.

Share This Speaker