Митко Карушков

Митко Карушков е адвокат с над 20-годишен опит на българския и междунродния пазар. Митко предоставя правни и бизнес решения на технологични компании и на компании, които използват технологии в своя бизнес.

Основните сектори, в които предоставя услуги са сливания, придобивания и сделки свързани с тях, информационна и киберсигурност, защита на данни, включително лични данни, интелектуална собственост, регулаторни въпроси и въпроси на съответствие за телекомуникационни, финансови, медийни и технологични компании, развиващи дейност в България, Европа и Северна Америка.

Митко Карушков е препоръчан експерт по защита на данните от Bloomberg BNA, Съединени Американски Щати.

Митко е член на Комисията по Технологични Сливания и Придобивяния към Междунродната Асоциация по Технологично Право, МакЛийн, Вирджиния, Съединени Американски Щати.

През 2018 г. Митко беше включен в Залата на славата към международната класация на адвокати Legal 500, Лондон. В Залата на славата се отличават адвокати въз основа на мнения от клиенти. За региона на Европа, Близкия Изток и Африка включването в Залата на славата се извършва по критериий съответният адвокат да е бил посочен от клиентите като водеща личност и водещ адвокат в продължение на седем последователни години.

Share This Speaker