Никола Бакалов

Главен изпълнителен директор на Първа Инвестиционна Банка и Председател на УС на Асоциацията на Банките в България; Зам.председател на Съвета на директорите на „Фи Хелт Застраховане“ АД и член на Съвета на директорите на „Болкан файненшъл сървисис“ ЕАД

Никола Бакалов е финансов експерт с дългогодишен опит в банковия и застрахователния сектор в България.
От 2000 г. до 2011 г. работи в Първа инвестиционна банка АД. През този период е избран и за член на изпълнителните комитети на Mastercard България и VISA България.
В периода 2011 г. – 2012 г. е член на Управителния съвет на Алианц Банк България АД, където е бил изпълнителен директор, а след това и Главен изпълнителен директор.
От 2013 г. до 2020 г. е изпълнителен директор на „Фи Хелт Застраховане“ АД, където придобива значителен опит в областта на застрахователната дейност.
2020 г. е избран за Главен изпълнителен директор (CEO) и за председател на Управителния съвет на „Първа инвестиционна банка“ АД.
Магистър „Международни икономически отношения“ от Университета за национално и световно стопанство в Сoфия и допълнителни специализации в областта на картовите разплащания, финансовите ритейл услуги и корпоративното управление.

Share This Speaker