Петя Кертикова

Петя Кертикова е водещ новини и автор, водещ и продуцент на поредицата „Завърналите се с Петя Кертикова“, която се излъчва в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Петя Кертикова стартира своята журналистическа кариера в първата българска медия извън пределите на България – BiT (Bulgarian International Television) в Чикаго, Илинойс през 2013г. Преди това завършва Телевизионна Журналистика в SMU (Southern Methodist University) в Далас, Тексас. От близо 6 години е част от отбора на Новините ON AIR.

Заедно с любовта си към телевизията, другата страст на Петя е спортът. Тя е бивш национален състезател на България в дисциплините 800м., 1500м. и 3000м. гладко бягане. Зад гърба си има десетки златни медали, купи и награди. Била е кросист на България, участвала е в Младежките Олимпийски Игри в Линяно, Италия през 2005г., където завоюва 4-то място на 3000м. – най-доброто в отбора на България за тогава. Бронзов медалист е в бягането на 800м. от Балканските Игри в Триполи, Гърция през същата година. Преди да замине за САЩ да учи на пълна спортна стипендия, в продължение на няколко години Кертикова е републикански шампион на България в бяганията на средни и дълги разстояния.

Share This Speaker