Стивън Пейн

Стивън Пейн има над 25-годишен опит на позиции в правителствени служби, връзки с обществеността и като консултант в енергетиката. Той е бил официален представител на на страните Пакистан, Азербайджан и Обединените арабски емирства, както и корпорации като JP Morgan, SAP Software, Continental Airlines, Boeing, Lockheed Martin и много други.

По време на дългата си кариера в сферата на енергийните консултации, Стивън Пейн е договорил продажби на 27 милиона тона втечнен природен газ (LNG) годишно и е изиграл основна роля в развитието на няколко големи проекта за износ на LNG в САЩ. Той е работил и за приемане на закони написани през 2012 година, които са позволили износа на американски втечнен природен газ от дълбоководни пристанища. Той е представлявал Yukos, Tatneft Oil и Itera Gas по време на разработката на множество международни проекти. Бил е представил и на правителството на Туркменистан при повторното формиране на консорциум от страни и международни компании за изграждане на тръбопровод за пренос на природен газ от Туркменистан до Пакистан.

Господин Пейн е координирал проекта и е организирал тристранна среща на върха между президентите на Туркменистан, Афганистан и Пакистан, след който е подписан меморандум за разбиране относно тръбопроводът TAPI, който е възобновил жизнеспособността на проекта след години на застой. Като експерт в енергийната индустрия, господин Пейн често е търсен за коментар по широк набор от въпроси от водещи печатни и онлайн медии и доведе представители на НАТО на конференция на мозъчни тръстове на тема енергийна сигурност в Рига, Латвия. Той е бил председател на форум на лидерите на бъдещето на НАТО, който се състои от лидери от 35 страни членки на НАТО и техни партньори.

 

Освен това през 2016 година, Linden Energy обеща да запази 10% от капацитета на междусистемната газова връзка между Гърция и България (IGB), която трябва да диверсифицира доставките на газ за България.


Господин Пейн е бил и в ролята на старши съветник на президента в Белия дом. В тази си роля, той е пътувал с президента Буш до Йордания за срещата на върха на Червено море през юни 2003 година, както и заедно с вицепрезидента Чейни в Близкия изток през 2002 и 2005 година, до Казахстан през 2006 и Афганистан за историческото встъпване в длъжност на афганистанския президент Карзай.


Преди работата си като консултант, господин Пейн е заемал няколко длъжности по време на кампаниите на президента Буш, както и позиции в кабинета на сенатор Кей Бейли Хъчисън, както и в Капитолия в Тексас. Господин Пейн е бил член на Борда на Националния отбранителен университет, заместник-директор и посредник на Конгреса по време на Комисията по встъпване в длъжност на президента през 2001, както и в Консултативната комисия към департамента за национална сигурност.

Share This Speaker