д-р Вилияна Малева

Вилияна Малева е завършила бакалавърска, магистърска, докторска (в Hofstra University, Ню Йорк) и постдокторска (в универститетска болница към Brown University, университет от Бръшляновата лига) степен по психология в САЩ. Има 6-годишен опит в лечението на тревожни разстройства, депресия и гранично характерово разстройство и други видове психологически проблеми.

Работила е в университетски, студентси и частни амбулаторни клиники в САЩ в продължение на 6 години. От две години води кабинет в София.

Практикува когнитивно-поведенческа терапия и т.нар. „трета вълна“ поведенческа терапия. Основни видове терапии, които се използват при последната, са Dialectical Behavior Therapy и Acceptance and Commitment Therapy.

Д-р Вилияна Малева провежда и Parent-Child Interaction Therapy (PCIT). Това е научно базирана терапия за деца на възраст между 3-6 години и техните родители, която се фокусира върху това как родителите могат по-ефективно да комуникират с децата си, придобивайки конкретни, позитивни родителски умения. PCIT е подходяща при опърничавост, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) и детска агресия.

Share This Speaker