Димитър Димитров

Димитър Димитров e изпълнителен директор на “Алтерко” АД. С повече от 25 години професионален опит в областта на технологиите и телекомуникациите, Димитър Димитров е един от иноваторите в сферата на Интернет на нещата и приложението им в системите за умен дом в България.

През 2014 година той основава Алтерко, която се превръща във водеща европейска IoT компания с основна цел да улесни живота на съвременните хора. Със силно присъствие на европейския, американския и азиатския пазар, Алтерко бързо се превръща в един от водещите световни производители с партньорска мрежа в над 100 страни. Екипът на Алтерко поставя изцяло нова тенденция в системите за домашна автоматизация, GPS/GSM устройствата и продуктите за следене на здравословното състояние. Екипът се ангажира с разработването на иновативни IoT решения и продукти, фокусирани върху две основни продуктови линии – интелигентни GPS устройства под марката MyKi и решения за автоматизация на дома от Shelly. От концепция – до реализация и от дизайн – до хардуер, продуктите съчетават най-новите технологии с модерен дизайн и удобен за потребителя интерфейс.

Водещите технологични решения на Shelly за автоматизация на дома и офиса оформят индустрията за интелигентен дом благодарение на иновативни идеи и усъвършенстван подход.

Share This Speaker