Сава Николов

Сава Николов е ИТ експерт и мениджър с над 25 години професионален опит. Започва своята кариера като младши програмист в една от най-големите аутсорсинг компании за времето си Sciant, след което заминава във Виена и работи като старши програмист за bwin, Европейски лидер в областта на онлайн залаганията. В периода 2004-2013 г., Сава развива собствена софтуерна компания – Softech, която създава продукти в областта на сигурност и контрол на достъпа.
През 2013 г. Сава прима предизвикателството да развие екипа на SBTech за България и като Development Group Leader помага компанията да се разрастне в София от 1 до 100 човека за две години, след което се присъединява като CTO към лондонския брокер – ActivTrades, където в рамките на две години помага за създаването и развиването на локален продукционен офис с над 50 IT специалиста.
В периода 2016 – 2019 г. е Senior Software Engineering Manager в CrossOver, US, където ръководи интернационални екипи. От 2019 г. Сава се завръща във Финтек и Трейдтек сектора СТО на Аларик Секюритис, лицензиран инвестиционен посредник.
Сава Николов е сертифициран преподавател от 2007 и има проведени над 300 професионални ИТ обучения към New Horizons, ITCE в областта на програмирането, управление на качеството и управление на проекти.

Share This Speaker